Christiansgade 25, 2. th
8000 Århus C, Denmark
Tel: (+45) 86 20 22 11
Fax: (+45) 86 18 19 79
 
 
Tilbage til start
Om værkstedet
Om forretningen
Nybygning af strygeinstrumenter
Forsikring af strygeinstrumenter
Privat instrumentsamling
Gode råd om instrumentpleje
Adresse, åbningstider og kort
 
 
Jens Stenz

Jeg er født 1960 i Randers, Danmark og startede min violinbygger karriere på grund af en stærk interesse for musik og traditionsrigt håndværk.

I årene 1982-1985 var jeg elev på den anerkendte violinbyggerskole "The Welsh School of Violinmaking and Repair" i Wales, England og afsluttede violinbyggeruddannelsen med svendebrev med udmærkelse.

I 1985-1986 arbejdede jeg med reparation af strygeinstrumenter på værkstedet hos Violinbygger Emil Hjorth & Sønner, København.

I August 1986 åbnede jeg egen forretning og værksted i Århus med speciale i reparation, nybygning og handel med fine strygeinstrumenter. Jeg sælger også tilbehør og foretager vurderinger af strygeinstrumenter med henblik på forsikring og kommissionssalg. Forretningen og værkstedet har kunder fra hele landet, ligesom der også kommer en del kunder fra udlandet.

I 1991 blev jeg optaget i "Violinbyggernes Mesterlaug i Danmark", som er den danske sammenslutning af professionelt uddannede violinbyggere. I perioden 1997 til 2003 sad jeg som oldermand i denne organisation.

I 1999 blev jeg optaget i "Entente Internationale des Maitres Luthiers et Archetiers d´Art", som er den internationale sammenslutning af mesterviolinbyggere og buemagere .

Jeg er anerkendt som taksator for flere forsikringsselskaber og sagkyndig for forbrugerklagenævnet og retten i Århus.

Ved siden af mine aktiviteter på værkstedet, foretager jeg omfattende undersøgelser om danske violinbyggeres historie og tradition. Jeg har holdt foredrag om forskellige aspekter vedrørende violinbygning, restaurering og dansk violinbygnings historie og tradition.

I forlængelse af denne interesse har jeg skrevet artikler om dansk violinbygning i de anerkendte tidsskrifter "The Strad Magazine" og "British Violin Makers Association Journal".

Disse artikler kan læses her:

"Home made Danish" [The Strad Magazine - Januar 2002]

"Letter from abroad" [British Violin Makers Association Journal - Januar 2001]

"In Focus" [The Strad Magazine - Januar 1996]